icon

Dr. Karóczkai István

Belgyógyász, Kardiológus Főorvos

A belgyógyászat az orvostudomány számos ágát magába foglaló szakterület. A belgyógyászati szakrendelés keretén belül vizsgálják és kezelik a szív és érrendszer, a légző-, a vérképző-, az emésztőszervek, a máj és a belső elválasztású mirigyek betegségeit.
A belgyógyászati betegségek körébe általában azok a kórképek tartoznak, amelyeket gyógyszerekkel lehet kezelni, nem igényelnek sebészeti beavatkozást.

A leggyakoribb panaszok, melyek tartós fennállása esetén belgyógyászati rendelés felkeresése javasolt:

  • hasi fájdalom, gyomorfájás, gyomorégés, puffadás, állandó teltségérzet, reflux, bélgyulladás,
  • mellkasi fájdalom, nehézlégzés, felső- és alsó légúti panaszok,
  • fejfájás, szédülés,
  • hányásos, székrekedéses, hasmenéses panaszok,
  • étvágytalanság, lázas állapotok.

A belgyógyászati vizsgálat menete:

A belgyógyászati vizsgálat a kórelőzmény(anamnaesis) felvételével kezdődik. A szakorvos kikérdezi a beteget a panasz jellegéről, hogy mióta áll fenn, van-e esetleg egyéb ismert betegsége, gyógyszerérzékenysége, allergiája, illetve előfordult-e szív- és érrendszeri, légzőszervi, vagy daganatos megbetegedés a családban.
Fizikális vizsgálatra kerül sor, mely magában foglalja a vérnyomás, a pulzus, a testsúly, a testmagasság mérést és a testtömeg index meghatározását.
A szakorvos először megtekinti a bőr, illetve a látható nyálkahártyák színét, ezután sztetoszkóp segítségével meghallgatja a szívet és a tüdőt, majd kézzel áttapintja a pajzsmirigyet és a nyirokcsomókat és ellenőrzi a hasi szervek (máj, lép) állapotát.
A fizikális vizsgálatok eredménye alapján meghatározza a kivizsgálás további menetét, a szükséges vizsgálatokat a diagnózis felállításához.
A tünetek és panaszok alapján szükség lehet további vizsgálatokra, képalkotó, illetve labor vizsgálatokra, melyek segítik a diagnózis felállítását.

Belgyógyászati szakrendelést szűrő jellegű állapotfelmérés céljából panaszmentesen is érdemes egy-két évente felkeresni.

19000 Ft

Belgyógyászati szakvizsgálat

fizikális vizsgálat, vérnyomásmérés, EKG, pulsoxymetria, belgyógyászati konzultáció, vényírás

16000 Ft

Kontroll vizsgálat

Dr. Palencsár Ágnes

Kapcsolat


A várakozás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot!

Telefon

+36 (30) 850-6149

E-mail

kapcsolat@medical-aqua.hu

Rendelő címe

4700 Mátészalka, Eötvös utca 21.