icon

Dr. Keszthelyi István

Ortopédia-traumatológia, Sebész Főorvos
icon

Dr. Kusnyér András

Ortopédia-traumatológia szakorvos

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer, a csont- és izomrendszer szerzett és veleszületett rendellenességeire és azok kezelésére specializálódott szakterület. Az orvostudomány e területe a csont- és izomrendszer, a végtagok, a gerinc és a járulékos szervek alakjának és működésének helyreállításával, megőrzésével és fejlesztésével foglalkozik, melyekhez gyógyszeres, sebészi és fizikai módszereket egyaránt alkalmaz.
A vizsgálatot ortopédus szakorvos végzi az aktív (izomzat) és passzív (csontváz) mozgási szervrendszer szerzett, vagy vele született megbetegedéseinek diagnosztizálásával és kezelésével.

Az alábbi tünetek és rendellenességek esetén forduljunk ortopédiai magánrendeléshez:

  • Akut és krónikus térdpanaszok – térdkalács rendellenességek, meniscus sérülések, ízületi kopások, szalagsérülések, ízületi tok heges elváltozásai.
  • Ízületek veleszületett rendellenességei – csípőficam vagy rendellenes kinövések, egyéb dysplasiák
  • Ízületek szerzett elváltozásai, ízületi kopások – arthrosisok.
  • Statikai rendellenességek, fejlődési rendellenességek – lúdtalp, gerincferdülés.
  • Felső végtag elváltozásai – teniszkönyök, golfkönyök, alagút szindróma, ínhüvelygyulladások.
  • Vállpanaszok: fájdalmak, duzzanatok, mozgáskorlátozottság – rotator-köpeny elváltozások, impingement szindróma, befagyott váll szindróma.
  • Akut és krónikus gerincelváltozások – derékfájás, lumbágó, porckorongsérv, nyaki, háti gerincszakasz fájdalmai.
  • Idegi eredetű izom és csontbetegségek – neuromuscularis kórképek – a születéskor elszenvedett agykárosodás következményeiként kialakult, mozgásszerveket érintő betegségek.

Az ortopédiai vizsgálat menete:

Az ortopédia szakrendelésen az ortopédus először kikérdezi a pácienst a korábbi betegségekről, a családban előfordult kórképekről, illetve volt-e korábban bármilyen műtéte. Ezután a jelenlegi panaszokról kérdez: a fájdalom pontos helyéről, erősségéről, gyakoriságáról, fennállásának idejéről, illetve hogy köthető-e bármilyen aktivitáshoz vagy napszakhoz.
Ezt követi a panaszos testrész fizikális vizsgálata. Először megtekinti az érintett testrészt, hogy szemmel látható elváltozás megfigyelhető-e, majd funkcionális vizsgálatokat végez. Ezek során az érintett végtag működését ellenőrzi (stabilitás, mozgásterjedelem). Végül ellenőrzi a perifériás idegek funkcióját, hogy a panaszos terület érző és mozgató reflexei megfelelően működnek-e. A fizikális vizsgálat a sérülés vagy deformitás mértékében járhat fájdalommal. A fájdalom vezető mozgásszervi panasz, ami vizsgálat idején sokszor csak provokatív úton idézhető elő, viszont jelentős diagnosztikai szereppel bír.
Szükséges lehet a pontos diagnózis megállapításához szükséges egyéb képalkotó diagnosztikai vizsgálat (MR, CT, röntgen vagy ultrahang) esetleg laborvizsgálat, arra a szakorvos javaslatot tesz.

25000 Ft

Ortopédiai szakvizsgálat

Dr. Kusnyér András

19000 Ft

Ortopédiai szakvizsgálat

Dr. Keszthelyi István

21000 Ft

Kontroll vizsgálat

Dr. Kusnyér András

16000 Ft

Kontroll vizsgálat

Dr. Keszthelyi István

Kapcsolat


A várakozás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot!

Telefon

+36 (30) 850-6149

E-mail

kapcsolat@medical-aqua.hu

Rendelő címe

4700 Mátészalka, Eötvös utca 21.