icon

Dr. Szász Csongor

Szülész-nőgyógyász szakorvos
icon

Dr. Ádám Krisztina

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Nőgyógyászati szakrendelést rendszeres szűrés céljából és panaszok jelentkezése esetén ajánlott felkeresni. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat kiemelten fontos a női egészség megőrzéséhez, melynek elsődleges célja a fertőzések és szervi elváltozások kiszűrése mellett a rák megelőző állapotainak időbeni felismerése.
A nőgyógyászati vizsgálat során a női nem szervek manuális és ultrahang vizsgálata mellett a méhnyak szűrése (kolposzkópia, citológia) is megtörténik. További fontos tényező az emlők fizikális vizsgálata is, melynek során az emlőket, valamint a hónaljban található nyirokcsomókat is vizsgálni kell.

Milyen tünetekkel forduljak nőgyógyászhoz:

  • Vérzészavar esetén
  • A menstruáció során fellépő tünetek (fájdalom, erős hasi görcs, ájulás, rendszertelen ciklus) esetén
  • Hormonális változások okozta panaszokkal (hajhullás, fokozott szőrnövekedés, bőrelváltozások, acne, fokozott súlygyarapodás a fogamzásgátló szedésének időtartama alatt, hőhullámok, ritmuszavarok, krónikus fáradtság a változó korban)
  • Emlő elváltozásokkal (fájdalom, váladékozás, csomó vagy göb tapintása az emlőben, hónaljban, a mell formájának megváltozása, a mellbimbó tartós behúzódása, az emlő bőrének megváltozása esetén)
  • Szeméremtesten megjelenő különböző elváltozások miatt
  • Szexuális zavarok
  • Ismeretlen eredetű alhasi és medencetáji fájdalom, görcsök esetén

A nőgyógyászati problémák okának felderítéshez a legtöbb esetben nőgyógyászati szakvizsgálat mellett laboratóriumi és kiegészítő képalkotó vizsgálatok is szükségesek lehetnek.

21000 Ft

Nőgyógyászati szakvizsgálat

fizikális vizsgálat, szülészet-nőgyógyászati konzultáció, ultrahang, méhnyakrák szűrés, vényírás

17000 Ft

Kontroll vizsgálat

Kapcsolat


A várakozás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot!

Telefon

+36 (30) 850-6149

E-mail

kapcsolat@medical-aqua.hu

Rendelő címe

4700 Mátészalka, Eötvös utca 21.