icon

Dr. Haraszti Boglárka

Belgyógyász, Gasztroenterológus szakorvos

A gasztroenterológia a belgyógyászat emésztőszervi betegségekkel foglalkozó, speciális szakterülete. A gasztroenterológus, az a belgyógyász szakember aki a nyelőcső, a gyomor, vékony- és vastagbél, máj, hasnyálmirigy, epehólyag- és epevezeték betegségeinek diagnosztizálását és kezelését végzi.

A gasztroenterológiai vizsgálat menete:

A gasztroenterológiai vizsgálat során a szakorvos számos kérdést tesz fel az életmódoddal, étkezési, székletürítési szokásokkal kapcsolatban. A kikérdezésen és a beteg vizsgálaton kívül általában szükséges egyéb diagnosztikai vizsgálatok elvégzése is, vérvétel, hasi ultrahang, különböző ún. noninvazív pl. kilégzési tesztek, melyek segítik az emésztési zavarok diagnosztikáját. Bizonyos esetekben endoszkópos vizsgálatokra is szükség van.

A leggyakoribb gasztroenterológiai tünetek:

  • Emésztőrendszeri, vagy emésztéshez kapcsolódó panasszal javasolt gasztroenterológushoz fordulni: gyomorégés, hasi fájdalom, puffadás, hasmenés vagy székrekedés, fokozott bélkorgás, rossz szájszag, étkezés utáni teltségérzés.
  • Súlyosabb vagy figyelmeztető tünetek esetén a lehető leghamarabb szakorvos segítségét kell kérni: akarattól független fogyás, nyelési zavar, hányás, erős hasi fájdalom, fekete vagy véres széklet, székelési szokások megváltozása, vashiányos vérszegénység, nem fertőző eredetű sárgaság, emésztőszervi panaszokhoz társuló láz.
19000 Ft

Gasztroenterológiai szakvizsgálat

fizikális vizsgálat, gasztroenterológiai konzultáció, vényírás

16000 Ft

Kontroll vizsgálat

Kapcsolat


A várakozás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot!

Telefon

+36 (30) 850-6149

E-mail

kapcsolat@medical-aqua.hu

Rendelő címe

4700 Mátészalka, Eötvös utca 21.